Hooft en Mooij

T: +31 10 218 88 18

Aankoopmakelaar

Als aankoopmakelaar helpen wij je bij het kopen van een huis. Dit
willen we graag doen vanaf het oriënteren tot aan het moment
dat je de sleutel in ontvangst hebt kunnen nemen.

contact

HOE GAAN WIJ ALS AANKOOPMAKELAAR TE WERK?

Stap 1
Echt luisteren

We werken geen vast rijtje specificaties af, maar luisteren echt naar wat je vertelt en denken met je mee. Wat voor huis zoek je? Waar wil je wonen? En waarom? Zijn er andere opties? Samen zoeken we uit aan welke eisen je nieuwe woning moet voldoen.

Stap 2
Wat is je budget?

Misschien weet je al hoe je je nieuwe huis gaat financieren en dus in welke prijsklasse je kunt zoeken. Dan kunnen we meteen verder. Weet je nog niet wat je mogelijkheden zijn, dan weten wij welke financieel adviseurs jou kunnen helpen.

Stap 3
Op zoek naar een huis

We gaan op zoek naar huizen die aan jouw wensen voldoen. We maken een mooi lijstje met woningen die bij jou passen, ook met woningen die niet openbaar te koop staan of die binnenkort op de markt komen, zodat je zo veel mogelijk keus hebt!

Stap 4
De huizen bekijken

Natuurlijk wil je een potentieel huis bekijken. Je wilt proeven of je er kunt wonen, merken of je je er thuis voelt. Wij bereiden deze bezichtigingen met je voor, gaan met je mee en bespreken achteraf wat je ervan vond, zodat jij een zo goed mogelijk beeld krijgt en kunt beslissen of je een bod uit wilt brengen.

Stap 5
De onderhandeling in

Je wilt graag een huis kopen en een goed bod uitbrengen. Maar wat is een goede prijs en wat komt er nog meer bij kijken? Aanvaardingstermijn, ontbindende voorwaarden, roerende zaken? Wij helpen je bij het bepalen van de onderhandelingstactiek en het voeren van de onderhandelingen.

Stap 6
De koop

De onderhandeling is achter de rug, de verkoper accepteert je bod. We helpen je bij het vaststellen van de koopovereenkomst, zorgen voor tijdige ondertekening en de administratieve afhandeling om problemen te voorkomen. Natuurlijk bewaken we dit proces goed met betrekking tot de ontbindende voorwaarden en de bankgarantie. Verder beoordelen we samen met jou de notariële akte en afrekening. Ten slotte begeleiden we je bij de notariële overdracht van de woning. En dan heb je je huis echt gekocht. Gefeliciteerd!

Stap 7
Je gaat verhuizen

Je hebt de sleutels van je huis en wilt er zo snel mogelijk in. Wij kunnen je ondersteunen bij praktische zaken zoals het regelen van vergunningen, aansluitingen op gas, water en licht en wat er verder nog geregeld moet worden. En als je zelf nog geen vervoer voor je spullen hebt, kun je ook gebruik maken van de verhuisbus van Hooft & Mooij!

NEEM CONTACT OP MET
HOOFT & MOOIJ

ERVARINGEN MET HOOFT & MOOIJ

  • Evert had een goede strategie om tot een scherpe prijs te komen.

   - - - - - -

  • De kennis van de markt van Evert is van doorslaggevende betekenis geweest.

   - - - - - -

  • De ervaring van Marco heeft echt geholpen in het aankoopproces.

   - - - - - -

  • Marco is zeer behulpzaam en kritisch waar nodig.

   - - - - - -

STATISTIEKEN

  • 6,5%

   Gem prijsstijging koopwoning.

  • 40%

   Was in 2014 ons marktaandeel binnen Hillegersberg.

  • 73%

   van onze woningen hebben wij in 2014 binnen 3,5 maand weten te verkopen.

  • 9,5%

   hogere verkoopopbrengst dan andere kantoren binnen Hillegersberg.